Cascina Fontana - Dolcetto d´Alba DOC 2021 0,75l

Kód: 237
Neohodnoceno
410 Kč / ks
Skladem
Můžeme doručit do:
23.4.2024

Mladé, suché, červené víno, určené k brzkému vypití, ceněno pro jeho svěžest a živost, rubínové s fialovými odlesky, plné lesního ovoce, s příjemným taninem a šťavnatou kyselinou, přímočaré a jednoduché, v tom spočívá jeho krása

Barva: červené víno
Styl: suché
Odrůda: Dolcetto
Ročník: 2021
Alkohol: 12%
Teplota servírování: 14 - 17°C
Objem: 0.75l
Země původu: Itálie
Oblast: Piemonte

 

Detailní informace

Rozvoz vina

Rychlé dodání

Rozvoz vina

Doprava zdarma

Rozvoz vina

Jsme tu pro vás
Po - Pá 8:00-20:00

Rozvoz vina

Pouze kvalitní vína

Detailní popis produktu

Dolcetto d'Alba DOC od Cascina Fontana fermentuje a následně zraje přibližně 9 měsíců ve velkých nerezových tancích a poté se na začátku léta nefiltrované lahvuje.

Jeho mladost a svěžest nejlépe vynikne v prvních dvou letech po sklizni, nicméně je schopno zrát a nabírat na kráse až pět let. Oblibu Dolcetta jako ideálního každodenního společníka nejlépe vystihuji okamžiky kdy je Dolcetto popíjeno ihned po skončení fermentace přímo z nerezového tanku. Tradičně je víno známo jako "tutti i giorni" - nápoj na každý den, který nesmí chybět na stole žádného vinaře v oblasti Langhe.

Doplňkové parametry

Kategorie: Červená vína
Hmotnost: 1.5 kg
Barva: Červené víno
Styl: Suché, Lehké
Odrůda: Dolcetto
Země původu: Itálie
Oblast: Piemonte

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Rodinné vinařství Cascina Fontana naleznete přímo v srdci vinařské zóny Barolo v malé vesnici Perno poblíž města Alba v regionu Piemonte v severozápadní Itálii. Mario Fontana je již 6. generace vinařů, kteří zde hospodaří na 5 ha vinic a věnují se výhradně pěstování odrůd Dolcetto, Barbera a Nebbiolo. Vinohrady nalezneme v okolí vesnic Castiglione Falletto, La Morra a Sinio.

Půdní profil je zde velmi různorodý, dávající odlišná vína. Vyskytují se zde vápenaté půdy se slínem, které jsou pozůstatky vápenatých schránek mořských živočichů, ale i na živiny chudší pískovcové půdy.

Mario produkuje vína tradičním stylem; naturální a nefiltrovaná stejně tak jak je vyráběli jeho předchůdci. Používá přitom moderního technologického vybavení, ale do vlastní výroby vína zasahuje minimálně. Jeho snahou je, aby v jeho vínech vynikl charakter místního terroir.

cascina