Cascina Fontana - Barbera d´Alba DOC 2017 0,75l

Kód: 240
Neohodnoceno
530 Kč / ks
Skladem
Dárkový box 1x 0,75l
Dřevěný dárkový box 1x 0,75l
Můžeme doručit do:
29.9.2021

Víno co musí milovat snad všichni, temná rubínová barva s aroma lesního ovoce, marmelády a exotického koření, v chuti plnější se šťavnatou kyselinou, nižším taninem a zemitým tónem, nabité ovocem a kořením, dlouhý závěr, nevšední zážitek, musíš mít

Barva: červené víno
Styl: suché
Odrůda: Barbera
Ročník: 2017
Alkohol: 14%
Teplota servírování: 14 - 17°C
Objem: 0.75l
Země původu: Itálie
Oblast: Piemonte

Detailní informace

Detailní popis produktu

Barbera d'Alba DOC od Cascina Fontana obvykle fermentuje 10 - 12 dní ve velkých nerezových tancích, poté následuje zrání v použitých "barrique" sudech, typických velkých použitých sudech "botte" a také v betonových tancích po dobu jednoho roku. Po kupáži a lahvování zraje víno ještě dalších minimálně 6 měsíců v lahvi než je uvolněno na trh.

Barbera d'Alba od Cascina Fontana je seriózní červené víno, které je popsáno jako "il vino del contadino" - (volně přeloženo jako "farmářovo víno"). Víno, které nejlépe vystihuje charakter a podstatu vinařů a lidí z Langhe.

Doplňkové parametry

Kategorie: Červená vína
Hmotnost: 1.3 kg
Barva: Červené víno
Styl: Suché, Středně plné
Odrůda: Barbera
Země původu: Itálie
Oblast: Piemonte

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Rodinné vinařství Cascina Fontana naleznete přímo v srdci vinařské zóny Barolo v malé vesnici Perno poblíž města Alba v regionu Piemonte v severozápadní Itálii. Mario Fontana je již 6. generace vinařů, kteří zde hospodaří na 5 ha vinic a věnují se výhradně pěstování odrůd Dolcetto, Barbera a Nebbiolo. Vinohrady nalezneme v okolí vesnic Castiglione Falletto, La Morra a Sinio.

Půdní profil je zde velmi různorodý, dávající odlišná vína. Vyskytují se zde vápenaté půdy se slínem, které jsou pozůstatky vápenatých schránek mořských živočichů, ale i na živiny chudší pískovcové půdy.

Mario produkuje vína tradičním stylem; naturální a nefiltrovaná stejně tak jak je vyráběli jeho předchůdci. Používá přitom moderního technologického vybavení, ale do vlastní výroby vína zasahuje minimálně. Jeho snahou je, aby v jeho vínech vynikl charakter místního terroir.

cascina