Manincor - La Manina 2021 0,75l
Kód: 213Související produkty
Detailní popis produktu
Hrozny pro výrobu tohoto báječného cuvée La Manina pocházejí jak z vlastní produkce vinařství Manincor tak od certifikovaných smluvních partnerů z blízkého okolí. Bobule se nejdříve společně odstopkují a vzniklý rmut se nechá 6 hodin macerovat uvnitř lisu, kde se díky maceraci uvolňuje ze slupek bobulí více aromatických a extraktivních sloučenin. Po vylisování rmutu probíhá spontánní fermentace v dubových sudech a nerezových tancích pomocí autochtonních kvasinek, které se přirozeně vyskytují ve vinici. Mladé bílé víno se poté nechá zrát 6 měsíců na jemných kvasničních kalech.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Bílá vína |
---|---|
Hmotnost: | 1.5 kg |
Barva: | Bílé víno |
Styl: | Suché, Středně plné |
Odrůda: | Chardonnay, Rulandské bílé/Pinot blanc, Sauvignon blanc |
Země původu: | Itálie |
Oblast: | Alto Adige |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Vinařství Manincor se nachází v malém městě Caldaro v regionu Alto Adige v severovýchodní Itálii. Historické budovy vinařství tu stojí již od počátku 17. století a v jeho čele dnes stojí hrabě Michael Goëss-Enzenberg, který převzal vedení vinařství od svého strýce v roce 1991. Výrobní prostory od té doby prošly radikálními změnami a v dnešní době byste je možná hůře hledali, jelikož se jejich převážná část nachází v podzemí.
Půdy jsou zde převážně vulkanického původu obsahující porfýry – vulkanická hornina, vápenec, rulu, žulu, ale i písek a jíl, v závislosti na poloze.
Vinařství obhospodařuje 50 ha vinic v biodynamickém režimu. Cílem je produkce kvalitních a zdravých výrobků s respektem k přírodě a jejím požadavkům.