Cantina Miotto - Prosecco PROFONDO DOC 0,75l

Kód: 225
Neohodnoceno
339 Kč / ks
Skladem
Můžeme doručit do:
27.7.2021

Lehké, osvěžující Prosecco, které není jen tak obyčejnými bublinami, plné ovoce s nádechem zralých broskví, citrusů a zelených jablek, doplněné o jemné krémové a kvasnicové tóny, nefiltrované, kalné s malou příjemnou hořčinou v závěru, elegantní perlení, nebudete ho chtít přestat pít

Typ vína: šumivé víno
Styl: suché
Odrůda: Glera
Ročník: neročníkové
Alkohol: 11%
Teplota servírování: 6 - 8°C
Objem: 0.75l
Země původu: Itálie
Oblast: Veneto

Detailní informace

Detailní popis produktu

Díky fermentaci v láhvi a kontaktu s kvasinkami víno získává nový rozměr chuti. Ve vůni je expresivní, „funky“ působí svěže až kysele. V chuti se objevují ovocné či květinové tóny, víno má zřetelný „kvasnicový“ nádech. Představte si například divokost jablečného cideru, pokud ho máte rádi, Prosecco Col Fondo si zamilujete.

Věděli jste že?

V láhvi Prosecca mohou být i odrůdy Verdiso, Bianchetta trevigiana, Perera aj.?

Kopcovitá krajina s vinicemi okolo měst Conegliano a Valdobbiadene byla v roce 2019 zapsána na seznam světového kulturního dědictví UNESCO.

Doplňkové parametry

Kategorie: Šumivá vína
Hmotnost: 1.3 kg
Styl: Suché, Lehké
Odrůda: Glera
Země původu: Itálie
Oblast: Veneto

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
Vinařství Cantina Miotto se nachází v severovýchodní Itálii v regionu Veneto (Benátsko) ve vesnici Colbertado. Historicky spadá do zóny 
Conegliano – Valdobbiadene DOCG a jeho roční produkce činí cca. 150 000 lahví.
 

Cantina Miotto je rodinný podnik, který původně vznikl jako zemědělská farma a v průběhu let se přetransformoval na moderní a zároveň tradiční vinařství. Vinice se ve většině případů nachází v příkrých svazích v okolí vesnic Colbertado, Campea a Colfosco v nadmořské výšce 250–300 m n.m.

Půdní složení je zde velmi různorodé. Nalezneme tu mělké hornaté půdy s obsahem vápence, ale i hlubší jílovité půdy s obsahem slínu. Většina prací ve vinicích musí být prováděna ručně, protože sklon terénu vylučuje jakoukoli možnost využití mechanizace. Na některých vinicích nalezneme vinné keře až
70 let staré.
 

Vinařství pracuje v ekologickém režimu a používání ošetřujících přípravků omezuje pouze na nezbytně nutné případy.

miotto-home